вівторок, 15 грудня 2015 06:20

Росіяни відмовляються від новорічних турів у Крим і хочуть в Туреччину і Єгипет

Росіяни відмовляються від новорічних турів у Крим і хочуть в Туреччину і Єгипет
dt.ua

Туроператори отримують зараз лише одиничні замовлення на новорічні тури в Крим, так як туристи чекають, коли на півострові вирішиться питання із забезпеченням електроенергією.

Про це повідомляє Росбалт з посиланням на Асоціацію туроператорів Росії.

"Через блекаут у туроператорів були ануляції турів, хоч і поодинокі. Деякі туристи достроково перервали свій відпочинок. Завантаження кримських об'єктів розміщення зараз нижче, ніж очікувалося. У деяких готелях розглядають можливість закриття на зиму, так як витрати перевищують доходи. Початки активного продажу новорічного Криму зараз уповільнилися. За оцінками туроператорів, масового попиту на Новий рік в Криму немає", – йдеться в повідомленні.

АТОР також повідомляє, що туроператори попереджають клієнтів про те, що відпочивати в Криму з маленькими дітьми поки не дуже комфортно.

У листопаді в першу десятку найбільш популярних напрямків відпочинку у росіян увійшла Абхазія. Також зросла кількість запитів на тури в Ізраїль, Індію, В'єтнам, КНР і Фінляндію.

Читайте також: Російських туристів за кордоном стало на третину менше

Крім того, наголошується, що незважаючи на наближення новорічних свят і канікул, кількість запитів на тури серед вітчизняних користувачів пошукової системи "Яндекс" в листопаді 2015 року зменшилася на 11,5% в порівнянні з попереднім місяцем. Якщо порівнювати з листопадом 2014 року, то кількість запитів знизилося на 15%.

"Спад активності запитів на тури серед росіян пов'язаний, в першу чергу, з економічною ситуацією, а також з закриттям 6 листопада 2015 року самого затребуваного в зимовий час напряму – Єгипту", – йдеться в повідомленні.

При цьому за кількістю запитів у листопаді Єгипет залишився лідером (-36% у порівнянні з жовтнем). Туреччина зайняла друге місце (+11,7%).

Раніше повідомлялося, що у Москві турагенція планує почати продаж турів в Сирію.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни відмовляються від новорічних турів у Крим і хочуть в Туреччину і Єгипет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі