четвер, 30 серпня 2018 08:05

Росія готує спецоперацію проти української церкви

Росія готує спецоперацію проти української церкви
Україні можуть надати автокефалію церкви. Фото censor.net.ua

Російські спецслужби готують провокації у Туреччини в місті Стамбул з метою скомпрометувати Україну і зірвати надання томосу про автокефалію Українській православній церкві.

"В ракурсі візиту делегації РПЦ (на чолі з патріархом Кирилом або митрополитом Іларіоном, як раніше повідомлялося, на даний момент питання ще вирішується) на Фанар 31 серпня для зустрічі зі Вселенським патріархом Варфоломієм з питання недопущення надання томосу про автокефалію УППЦ, російськими спецслужбами (ФСБ РФ і СЗР РФ) проводяться всілякі провокації на території України для формування вигідного Москві інформаційного порядку напередодні вищевказаного візиту, а також плануються деструктивні заходи безпосередньо в самому Стамбулі", – написав координатор "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук.

За його словами, російська ФСБ ініціювала та сформувала кілька груп так званих "українських паломників", які повинні прибути в Стамбул і під координацією вже резидентури СЗР РФ в Туреччині провести провокації щодо делегації РПЦ під час її прибуття і перебування на Фанарі, в тому числі силового характеру, під виглядом "патріотично і радикально налаштованих громадян України з відповідною атрибутикою".

Надалі, згідно з планом російських спецслужб, після затримання "українських патріотів і радикалів" місцевими правоохоронними органами, вони повинні будуть озвучити, зокрема і на камеру, що "прибули до Туреччини і здійснили провокації за завданням українських спецслужб, а саме питання координувалося безпосередньо з АП України, – зазначив Тимчук.

Нардеп підкреслив, що метою такого комплексу заходів спецслужб РФ є спроба дискредитувати українську владу перед Вселенським патріархом і світовим співтовариством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Україна може отримати томос

Україна потужно вдарить по Московському патріархату, якщо отримає томос про автокефалію православної церкви, адже тоді Росії доведеться переписувати свою історію.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує спецоперацію проти української церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі