пʼятниця, 19 червня 2009 13:30

Російський ЧФ звільнив за два тижні більше тисячі севастопольців

Російський ЧФ звільнив за два тижні більше тисячі севастопольців
У Севастополі тільки за два тижні червня на підприємствах, в установах і організаціях фактично скорочено 1203 людини, з них 92,5% - вільнонайманий персонал Чорноморського флоту Росії.

Про це заявив в.о. директора Севастопольського міського центру зайнятості Олександр Шапіро на засіданні міської антикризової групи. За його інформацією "продовжується скорочення зайвої робочої сили".

"З січня по травень 2009 року фактично звільнено 987 чоловік, що в три рази більше в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року", - повідомив Шапіро.

Він додав, що "за п"ять місяців поточного року 250 підприємств, установ та організацій проінформували нас про плановані скорочення 8,7 тисяч працівників, з них 69,7% - цивільний персонал установ та організацій Чорноморського флоту Російської Федерації".

Крім того, як повідомив Шапіро, триває процес ліквідації робочих місць: "За минулий період ліквідовано 4,3 тисячі робочих місць, що в 1,3 рази більше, ніж знову створено робочих місць".

"Тоді як у середині 2008 року в банку вакансій центру зайнятості було понад 3 тисяч вакансій, то зараз ми їх маємо практично у два рази менше. Якщо в середині 2008 року на одну вакансію припадало в середньому 0,5 особи, то сьогодні - 1, 4 особи, в тому числі на посаді спеціаліста і службовця - 2,4 людини на місце, що свідчить про посилення структурної безробіття ", - поінформував в.о. директора Севастопольського міського центру зайнятості.

Також він повідомив, що з початку року в центрі зайнятості зареєстровано 5100 громадян, що в 1,5 рази більше в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року. Але, відзначив Шапіро, "уже в квітні спостерігалася стабілізація ситуації на ринку праці, а з травня відзначено зниження кількості громадян, що звернулися за працевлаштуванням".

"Якщо в попередні місяці реєстрація щомісяця становила понад 600 чоловік, то в травні зареєстровано 394 таких людини", - сказав Олександр Шапіро, додавши, що в Севастополі рівень зареєстрованого безробіття знизився до 0,99% проти 1,1% на 1 травня 2009 року .

З початку року, відзначив чиновник, в місті працевлаштовано 1529 чоловік. Кількість вакансій кілька зросло за рахунок збільшення сезонної зайнятості, пожвавлення в сферах торгівлі, туризму та супутніх їм інфраструктур.

Нагадаємо, учора, 18 червня, повідомлялося, що в Севастополі обдурений російськими військовими будівельниками 63-річний інвестор комерційного житла прикував себе наручниками до огорожі штабу Чорноморського флоту, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Російський ЧФ звільнив за два тижні більше тисячі севастопольців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі