пʼятниця, 21 травня 2010 08:42

Роботи Пікассо і Матісса з паризького Музею виніс злодій-одинак

Роботи Пікассо і Матісса з паризького Музею виніс злодій-одинак

Паризький Музей сучасного мистецтва обікрав злодій-одинак, заявили на прес-конференції представники влади. Злочинець пробрався в приміщення музею і виніс п'ять картин, серед яких роботи Пікассо і Матісса.

The Guardian уточнює, що злодій був знятий камерами спостереження. Злочин був виявлений близько 7 ранку за місцевим часом. Одне з вікон музею виявилось розбитим; крім того, був зламаний навісний замок. Злочинець акуратно вийняв полотна з рам, а не вирізав їх. Після того, як розкрилося зникнення експонатів, музей опечатали.

Крім того, стало відомо, що викрадені твори всі разом оцінені в 90-100 мільйонів євро, а не в 500 мільйонів, як раніше повідомляли неофіційні джерела в паризькому суді. Якби вкрадені цінності і насправді коштували 500 мільйонів євро, той злочин став би найбільшою музейною крадіжкою в історії, перекривши пограбування американського Музею Ізабелли Стюарт Гарднер. У 1990 році він позбувся 13 картин, зокрема Вермеєра, Мане, Дега і Рембрандта.

Раніше стало відомо, які картини були викрадені з паризького Музею сучасного мистецтва: це "Голуб із зеленим горошком" Пабло Пікассо, "Пастораль" Анрі Матісса, "Олива поблизу Естака" Жоржа Брака, "Жінка з віялом" Амедео Модільяні і "Натюрморт зі свічниками" Фернана Леже. Журналісти відзначають, що ці роботи настільки добре відомі, що продати їх на відкритому ринку неможливо. Ймовірно, злодій працював за замовленням.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Роботи Пікассо і Матісса з паризького Музею виніс злодій-одинак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі