понеділок, 13 травня 2024 13:56

РФ стала частіше використовувати на фронті всюдиходи та мотоцикли - британська розвідка

РФ стала частіше використовувати на фронті всюдиходи та мотоцикли - британська розвідка
Російські війська часто використовують на фронті всюдиходи. Фото: ukrinform.ua

Російські загарбники активізували використання на фронті легких транспортних засобів, зокрема, всюдиходів та мотоциклів підвищеної прохідності.

Їх застосовують для перевезення особового складу на передову та проведення атак на українські позиції, особливо в нічний час. Про це повідомляє у мережі Х Міністерство оборони Великої Британії.

У британській розвідці нагадують, що у листопаді 2023 року російський диктатор Володимир Путін особисто оглянув нещодавно придбані китайські всюдиходи Desertcross 1000-3 від Odes Industries.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян послали воювати на китайських гольф-карах з відкритим верхом

"Росія закупила понад 2100 таких автомобілів", - ідеться у повідомленні.

Зазначається також, що окупанти частіше використовують легкі та швидкі транспортні засоби для проведення розвідки українських оборонних позицій, щоб забезпечити можливість подальшого ураження з використанням артилерії або дронів.

"Однак, жертвуючи бронею і вогневою міццю заради підвищення мобільності, легкі машини набагато вразливіші, ніж їхні броньовані аналоги, для цілої низки систем озброєння", - йдеться у повідомленні.

Російські загарбники почали активно використовувати під час свої атак баггі, квадроцикли та різні всюдиходи.

Особливо активно росіяни застосовують такий транспорт на Роботинському напрямку. Використання цих авто показує, що ворог несе дуже великі втрати у бронетехніці.

Зараз ви читаєте новину «РФ стала частіше використовувати на фронті всюдиходи та мотоцикли - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі