середа, 01 квітня 2015 11:42

Розшифровка аудіозапису "чорної скриньки" Airbus А-320: повний текст

Розшифровка аудіозапису "чорної скриньки" Airbus А-320: повний текст
Фото: ua.112.ua

У мережі опублікували повну стенограму аудіозапису "чорної скриньки" літака Airbus А-320 компанії Germanwings, який розбився у французьких Альпах 24 березня.

Розшифровану стенограму польоту фатального літака оприлюднило французьке видання Paris Match.

10:00 - літак злітає.

10:10 - капітан екіпажу сказав Любіцу: "У мене не було часу, щоб сходити в туалет перед зльотом", на що другий пілот відповів: "Ідіть, якщо хочете".

10:27 - літак досяг крейсерської висоти: 38000 футів (11500 м). Командир просить Любіца переконатися, що літак рухається в режимі автопілота. Любіц відповідає та повторює капітану: "Ви можете йти. Можете йти".

10:28 - чути звуки, як капітан знімає ремінь безпеки та відкриває двері. Капітан – Любіцу: "Лишаю все під твоїм контролем", на що той відповідає: "Сподіваюся".

10:30 - любіц один у салоні. Він блокує броньовані двері кабіни за допомогою кнопки "LOCK" так, що їх стало неможливо відкрити ззовні. Чутно звуки, які свідчать про перепрограмування автопілота, щоб за лічені хвилини прискорити темпи зниження з 38000 футів (11500 метрів) до 100 футів (30 метрів).

10:33 - починається зниження, літак втрачає 3000 футів (900 м) за хвилину. Диспетчер кілька разів намагається зв'язатися з пілотом по радіо, але Любіц не відповідає. Капітан намагається відкрити двері кабіни і стукає: "Це я!" Його видно на камері у кабіні. Любіц бачить його на екрані, але не реагує. Капітан хапає кисневий баллон чи вогнегасник, щоб відкрити двері. Без реакції. Капітан: "Заради бога, відкрий двері!".

10:34 - перший сигнал тривоги, звуковий і візуальний "Зашвидке зниження", Любіц не реагує. В цей час крізь двері кабіни чутно перші ознаки паніки серед пасажирів.

10:35 - капітан судна просить знайти монтировку, яка захована в задній частині. Лунають потужніші удари в двері. Чути удари металевим предметом. Судячи зі звуків на запису, капітан намагається виламати двері за допомогою монтировки.

10:37 - друге звукове попередження – звуковий та візуальний сигнал "Зближення з землею, набирайте висоту". Любіц, як і раніше, не реагує. Капітан: "Відкрий ці чортові двері!".

10:38 - на записі можна чітко ідентифікувати спокійне дихання Любіца, оскільки він одягнув кисневу маску. Висота – 13 тисяч футів (4000 метрів).

10:40 - чути голосний шум ззовні. В цей час у кабіні пілота лунає голосний вигук. Airbus чіпляє гору правим крилом. Сигнал тривоги, крики пасажирів.

10:41 - літак врізається в гірський масив на висоті 5000 футів (1500 метрів) на швидкості 800 км/ч. 

Як повідомлялось, на місці катастрофи літака Airbus A320 знайдено відео, зняте одним з пасажирів в останні секунди перед падінням лайнера.

Нагадаємо, літак Germanwings - дочірньої компанії Lufthansa - розбився 24 березня у французьких Альпах.

На борту аєробуса, що виконував рейс з Барселони в Дюссельдорф, знаходилися 150 чоловік - 144 пасажири і шестеро членів екіпажу.

Під час аварії літака ніхто не вижив.

За даними попереднього розслідування, літак навмисно розбив другий пілот Андреас Любіца. У той момент, коли командир екіпажу вийшов з кабіни, другий пілот заблокував двері і віддав автопілоту команду на зниження.

Любіц, як з'ясувалося, проходив курс лікування у психіатра і в день авіакатастрофи був на лікарняному, проте приховав цей факт від керівництва компанії.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Розшифровка аудіозапису "чорної скриньки" Airbus А-320: повний текст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі