четвер, 02 червня 2016 22:13

Рада врегулює правовий режим чорнобильської зони

Парламент прийняв за основу президентський проект закону №4437 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо врегулювання окремих питань правового режиму території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи".

За документ проголосували 261 нардеп, повідомляє "РБК-Україна".

Проект закону пропонує внести зміни до Земельного кодексу України щодо повноважень Кабінету міністрів України у сфері розпорядження землями державної власності в зонах відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Крім того, пропонується врегулювати видачу дозволів на спеціальне водокористування водних об'єктів у зоні відчуження і зоні безумовного (обов'язкового) відселення території.

Закон пропонує врегулювати деякі види діяльності та містобудівну діяльність у межах зони відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радіоактивний брухт хотіли вивезти з Чорнобильської зони

Документ встановлює порядок створення біосферних заповідників, особливості природоохоронного режиму територій та об'єктів природно-заповідного фонду, які створюються на територіях зони відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення.

Актом пропонується передбачити порядок надання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, розташованими на територіях зони відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення.

Нагадаємо, державне спеціалізоване підприємство "Чорнобильська атомна електростанція" почало перевозити пошкоджене відпрацьоване ядерне паливо з енергоблоку №1 в басейн витримки сховища відпрацьованого ядерного палива "мокрого" типу зберігання (СВЯП-1).

Зараз ви читаєте новину «Рада врегулює правовий режим чорнобильської зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі