вівторок, 01 вересня 2009 13:13

"Спайдермен" Робер підкорив 452-метровий хмарочос у Малайзії (ФОТО)

"Спайдермен" Робер підкорив 452-метровий хмарочос у Малайзії (ФОТО)

Знаменита "Людина-павук", французький альпініст Ален Робер, підійнявся у вівторок на вершину хмарочосу PetronasTwinTowers в столиці Малайзії Куала-Лумпур.

Сходження він здійснював, як завжди, без будь-яких технічних засобів. Причому підіймається він на цю будівлю вже не вперше. Попередню спробу Робер зробив 2007 року, тоді йому дали забратися тільки на 60-й поверх.

Робер приступив до сходження ще до сходу сонця, щоб його не помітили співробітники служби безпеці хмарочосу. В результаті він зумів за 1 годину і 45 хвилин підійнятися на дах будівлі, висота якої складає 452 метри (88 поверхів). Відразу після завершення процедури Роберу затримала поліція.

В цілому 47-річний француз підкорив більше 80 висотних будівель по всьому світу. Оскільки Ален Робер зазвичай здійснює сходження без дозволу влади і власників будівель, його заарештовували декілька десятків разів в різних країнах світу, за що він і був внесений до Книги рекордів Гіннеса.

Серед об"єктів, які він підкорив, значаться: головний офіс IBM, готелі Hilton, Framatome, висотні будівлі різних столиць світу, в тому числі й американський EmpireStateBuilding. 4 вересня 2007 року Ален Робер забрався на найвищу будівлю в Європі - башту "Федерація" (Москва).

Полит.Ру

Зараз ви читаєте новину «"Спайдермен" Робер підкорив 452-метровий хмарочос у Малайзії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі