неділя, 17 січня 2010 13:42

"Ну хто б оце в здравом уме за Януковича голосував?" - вибори в Полтаві

"Ну хто б оце в здравом уме за Януковича голосував?" - вибори в Полтаві

О 10 годині на виборчій дільниці N143 у школі N29 в Полтаві близько 15 громадян прийшли проголосувати. Черг і натовпу немає. Неподалік від входу двоє чоловіків років сорока напідпитку.

"Льоня як я радий тебе бачити, де б це ще зустрілися?" – говорить один з них. - Я ж тебе скільки вже не бачив!" Інший не відповідає, лише хитає головою.

Поряд дві жінки років п"ятидесяти.

"Ну х то б оце в здравом уме за Януковича голосував?" - голосно запитує одна жінка в іншої.

На вході молодий чоловік запитує номер дільниці, який вказано на запрошенні. Чоловік пояснює, що в школі дві дільниці N 142 і N143.

"Вам туди", - говорить, вказавши рукою на відчинені двері спортивної зали.

Працівниці дільниці, які сидять за столами, запитують адресу, видають бюлетень. Кабінки для голосування стоять в іншому куті залу. Кабінки з дерева, обшиті жовтою тканиною.

Всі 193 виборчі дільниці міста свою роботу почали вчасно.

"Політичних провокацій чи надзвичайних подій не зафіксовано, - говорить Юрій Сулаєв з обласного УМВС. По 2 міліціонери у формі охороняють громадський порядок на кожній дільниці. Загалом по області для цих цілей залучено більше 3000 міліціонерів. Крім того частина з них у штатському знаходяться поблизу дільниць. Ці співробітники МВС повинні попередити випадки махінацій чи фальсифікації виборів".

Станом на 11 годину до паспортистів в Полтавській області за допомогою звернулося 69 виборців, 11 з яких з приводу обміну паспортів, 4 з приводу втрати, 2 - з метою отримання паспорту у зв"язку з настанням 16-річного віку, 25 осіб з приводу вклейки фотографій та 27 громадян з інших питань, що стосуються роботи паспортно-візової служби.

На Полтавщині станом на 12 годину проголосувало 181 тисяча 173 людини, що становить близько 15% виборців. Якщо порівнювати активність громадян з попередніми виборами, то вона збільшилася - у 2004 році цей відсоток на 12 годину складав близько 10. Це дані обласного управління міліції в Полтавській області.

Зараз ви читаєте новину «"Ну хто б оце в здравом уме за Януковича голосував?" - вибори в Полтаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі