пʼятниця, 09 жовтня 2009 12:35

"Канцерогенні" поля в Бортничах продовжують гасити

"Канцерогенні" поля в Бортничах продовжують гасити

У Київській області, поблизу села Гнідин, продовжується гасіння спалаху на болотяних полях Бортничівської станції аерації.

За станом на ранок п"ятниці гасіння проводиться шляхом підтоплення джерел пожежі. На місці працює пожежний підрозділ МНС.

За даними Санепідемслужби Дарницького району Києва і Санепідемслужби Бориспільського району, наявність в повітрі шкідливих речовин не перевищує гранично допустимих концентрацій.

Подальшого розповсюдження спалаху і загрози населеним пунктам немає.

Як повідомлялося, поблизу с. Гнідин Київської області запалали болотяні поля, площа окремих ділянок горіння складала близько 8 га. Пожежа виникла на одному з сухих полів після попереднього зливу води.

Раніше голова правління ЗАТ "Київенергохолдінг", депутат Київради, Юрій Бондар заявляв, що небезпеки для жителів Києва у зв"язку зі спалахом полів мула на Бортничівської станції аерації немає.

Нагадаємо, що екологи били тривогу з приводу спалаху болотяних полів БСА. Вони попереджували про можливі викиди багатьох шкідливих хімічних речовин, зокрема діоксину.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «"Канцерогенні" поля в Бортничах продовжують гасити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі