четвер, 20 листопада 2008 12:41

"Єдина Росія" змінить назву і поновить генраду

"Єдина Росія" змінить назву і поновить генраду

На X з"їзді всеросійської партії "Єдина Росія", який відкривається 20 листопада, буде ухвалено рішення про зміну її назви. Як стало відомо "Коммерсанту", з нього зникне слово "всеросійська".

Джерело видання заявило, що єдинороси хочуть бути "як всі" (партій з назвою "всеросійська" в країні практично не залишилося). Разом з тим, як пояснюють юристи, закон забороняє діяльність регіональних партій, тому всі вони, по суті, є всеросійськими.

Крім того, на з"їзді буде сформований новий склад генради "Єдиної Росії", яка є найвищим політичним керівним органом партії в період між з"їздами. За словами секретаря президії генради Вячеслава Володіна, до нової генради увійдуть секретарі парторганізацій тільки тих регіонів, де результати партії на виборах були не нижчі середньоросійських. Виключення робиться для Москви і Санкт-Петербурга, де традиційно сильні позиції опозиційних єдиноросам лібералів.

За інформацією "Коммерсанта", з генради, можливо, будуть виключені фігури, які опинилися замішані в скандалах. Це може торкнутися Владислава Резніка, ордер на арешт якого, як повідомлялося, був виписаний в Іспанії, та Валерія Драганова. В діях Драганова, який займав пост голови Державного митного комітету в 1998-1999 роках, Верховний суд виявив ознаки злочину.

В цілому ж склад генради планується поновити приблизно на третину. Частину місць там отримають представники "Аграрної партії", що об"єдналася з "Єдиною Росією". Партія також поновить свій сайт, який переїде на адресу edro1.ru (сайт edro.ru виявився вже викупленим).

Основною темою обговорення на X з"їзді єдиноросів, який пройде під головуванням лідера партії, прем"єр-міністра Володимира Путіна, стане концепція розвитку країни до 2020 року. У цьому заході також планується участь президента Дмитра Медведєва.

Зараз ви читаєте новину «"Єдина Росія" змінить назву і поновить генраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі