четвер, 19 червня 2014 06:51

Путін у будь-якому разі скінчить погано - Борис Акунін

Путін у будь-якому разі скінчить погано - Борис Акунін
Фото: azerbaijan-irs.com

Російський письменник Григорій Чхартишвілі, більш відомий під своїм літературним псевдонімом Борис Акунін порівняв сьогоднішню ситуацію в РФ з часом між двома російськими революціями та розповів про своє ставлення до подій в Україні.

Події в Росія дуже нагадують мені те, що відбувалося сто років тому, сказав Акунін в інтерв'ю DW.

"У Володимира Путіна вибору уже немає. Він у будь-якому разі скінчить погано. Це станеться або у вигляді палацового перевороту, або соціального зриву. Коли система відмовляється від виборів, вона не залишає народу вибору", - заявив він.

За словами Акуніна на даний момент в РФ вибух "ура-патріотизму", який дуже схожий на вибух "ура-патріотизму", що охопив Росію напередодні Першої світової війни, але, на думку письменника, другої революції не доведеться довго чекати.

"Обурення українським Майданом викликане тим, що Україна виходить зі сфери політичного впливу Кремля, а з точки зору кремлівських правителів це погано і неправильно. Вони в ХХІ столітті продовжують мислити категоріями ХХ століття, коли прямому політичному впливу надавалося гіпертрофоване значення. Зараз набагато важливішу роль відіграє економічний та культурний вплив. Вони цього не розуміють, у цьому вся проблема", - зазначив Акунін.

Він вважає, що путінський режим просто не може довго керувати такою великою і складною країною: "Він економічно і організаційно неефективний. В ХХІ столітті неможливо керувати Росією за допомогою "ручного управління", що здійснюється однією людиною, без механізму громадського контролю, стримування і розподілу влади. Це все закінчиться банкрутством, передусім, економічним".

Акунін зазначив, що йому стало тяжко і неприємно знаходитися в країні через розпал шовінізму та ура-патріотизму.

Зараз ви читаєте новину «Путін у будь-якому разі скінчить погано - Борис Акунін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі