неділя, 02 жовтня 2011 14:48

Прикарпатська школярка за любов до лісу отримала ноутбук

Учениця Рогатинської гімназії імені Володимира Великого 12-річна Іринка Гарбуз здобула  перше місце на Всеукраїнському конкурсі творів та малюнків на тему "Людина і ліс" у номінації "кращий твір", отримавши у нагороду диплом фіналістки та ноутбук.

Талановита дівчинка навчається у сьомому (третьому гімназійному) класі.

Участь у такому конкурсі Іринка бере втретє.

Любов до природи вона успадкувала від батька Андрія, який працював колись лісорубом, а хист володіти словом - від матері Лесі, вчительки української  мови та літератури.

"На конкурсі я писала твір про мандрівку до лісу, про відчуття та роздуми, які викликає у мене природа. Про те, як  уранці приходжу туди, милуюся зеленою красою, деревами, травами, квітами. Усе це дає мені стільки радості! Хочеться співати й танцювати. Своє захоплення природою часом важко передати словами. А коли їх не вистачає, беру в руки фарби і малюю свої емоції", - ділиться враженнями Іринка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліс посадили у формі тризуба

Також дівчинка розповіла, що, крім зеленої природи,  любить ще й тварин. А вдома у неї живуть три коти, дві собаки, папуга і хом'ячок.

"Творчі змагання для юних природолюбів вже вп'яте організовують лісівники України. Конкурси творів та малюнків на тему "Людина і ліс"  проводять у три етапи. Найперше переможців визначають на рівні місцевих лісогосподарських підприємств у районах. Відтак обирають авторів найкращого твору та малюнку у кожній області, які згодом беруть участь у  всеукраїнському етапі конкурсу. Таким чином Іринка потрапила до Києва. Вручення нагород відбувалося в Галереї сучасного авторського мистецтва "ГАММА", - розповіла мама дівчинки Леся Гарбуз, яка супроводжувала її до столиці.

Зараз ви читаєте новину «Прикарпатська школярка за любов до лісу отримала ноутбук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі