неділя, 23 грудня 2018 09:34

Парафія Московського патріархату перейшла до ПЦУ

Парафія Московського патріархату перейшла до ПЦУ
Храм св. апп Петра і Павла у Жовкві. Фото: То є Львів

У Жовкві на Львівщині парафія храму святих апостолів Петра і Павла вирішила вийти з УПЦ МП та перейти до Православної церкви України.

Про це у суботу повідомив настоятель храму архімандрит Маркіян Каюмов у Facebook-спільноті "Жовква – моє місто", передає "Українська правда".

"22 грудня парафія святих апостолів Петра і Павла міста Жовкви приєдналася до Помісної Автокефальної Православної Церкви України. Дане рішення було прийняте на засіданні Парафіяльної ради на чолі з настоятелем храму", - написав він.

У коментарі Zaxid.net Маркіян Каюмов повідомив, що це рішення було прийняте у п'ятницю, 21 грудня, під час засідання парафіяльної ради.

Видання зазначає, що Каюмов також є речником Львівської єпархії Московського патріархату. Zaxid.net він сказав, що рішення про його подальшу роботу на цій посаді буде прийняте пізніше.

Пізніше митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій Рудюк у своєму Facebook привітав парафіян і настоятеля храму св. апп. Петра і Павла з переходом до ПЦУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополита Епіфанія намагались спровокувати російські спецслужби

"Щиросердечно вітаю православних жовківчан – парафіян храму свв. первов. апп. Петра і Павла м. Жовква на чолі з настоятелем о. архимандритом Маркіяном (Каюмовим) з тим, що вони вчинили мужній крок і перейшли в юрисдикцію Львівсько-Сокальської єпархії Православної Церкви України, змінивши свою приналежність з МП до Єдиної Помісної Православної Церкви України", – написав митрополит Димитрій.

У Вінниці громада і парафіяни Свято-Преображенського собору УПЦ МП підтримали митрополита Вінницького і Барського Симеона і перейшли під юрисдикцію нової Православної церкви України. Згодом ще три парафії на Вінниччині перейшли з церкви Московського патріархату до нової Православної церкви України.

Зараз ви читаєте новину «Парафія Московського патріархату перейшла до ПЦУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі