неділя, 12 січня 2014 07:05

"При підготовці до Олімпіади в Сочі було розкрадено більше третини бюджету" - член МОКу

"При підготовці до Олімпіади в Сочі було розкрадено більше третини бюджету" - член МОКу
Фото: yuga.ru

Член Міжнародного Олімпійського комітету, голова Міжнародної федерації лижного спорту Джан-Франко Каспер заявив, що офіційна сума витрат Росії на зимові Олімпійські ігри в Сочі – 50 мільярдів доларів – "астрономічна" і є "поганим прикладом" для інших країн.

Як сказав він в інтерв'ю агентству "Ройтерз", витрати Росії можуть бути більші, ніж Китай витратив на літні Олімпійські ігри 2008 року – захід не в міру масштабніший, ніж ігри зимові.

За словами Каспера, більшість країн не змогли б дозволити собі таких витрат.

Джанфранко Каспер в інтерв'ю швейцарській телекомпанії SRF заявив, що під час підготовки до олімпійських ігор у Сочі було розкрадено третину виділених коштів. За словами Каспера, це близько 13 млрд доларів. Він визначив корупцію як "звичайне життя в Росії". "На деяких етапах за безпеку відповідатимуть відразу 50 тисяч поліцейських і солдатів, - наводить слова Каспера SRF з посиланням на ефір програми Rundschau. - Президент Росії Володимир Путін холодний, як лід. Для нього Олімпійські ігри - це просто престижний проект. Я б не став з ним дружити. Рішення звільнити Михайла Ходорковського - це просто рекламний хід".
Зараз ви читаєте новину «"При підготовці до Олімпіади в Сочі було розкрадено більше третини бюджету" - член МОКу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі