середа, 07 жовтня 2009 14:13

При обміні валюти українців змусять показувати паспорт

При обміні валюти українців змусять показувати паспорт

Національний банк України має намір зобов"язати проводити повну ідентифікацію особи при здійсненні готівкових валютно-обмінних операцій на суму більш як 15 тис. грн.

Як говориться в повідомленні Української кредитово-банківської спілки відповідна норма передбачена в переданій на реєстрацію до Міністерства юстиції України постанові Нацбанку, якою вносяться зміни до порядку проведення валютно-обмінних операцій.

"Нова вимога НБУ проводити повну ідентифікацію фізичної особи, яка здійснює валютно-обмінну операцію на суму більш як 15000 гривень. Це суперечить Закону України "Про банки і банківську діяльність" (ст. 64), де необхідність ідентифікації обумовлена у разі, коли сума аналогічної операції перевищує 50 000 грн.", - говориться в повідомленні.

Як повідомлялося, правління НБУ прийняло і передало на реєстрацію до Мін"юсту постанову від 9 вересня 2009 року N538 "Про затвердження змін до Інструкції про порядок організації і здійснення валютно-обмінних операцій на території України", якою надається право НБУ встановлювати граничні розміри маржі за операціями на готівковому валютному ринку.

У документі передбачено встановлення для суб`єктів ринку, які здійснюють готівкові валютно-обмінні операції, граничної маржі на рівні 2% між курсом купівлі й продажу.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «При обміні валюти українців змусять показувати паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі