неділя, 14 березня 2021 16:35

Президент підписав закон про ветеринарну медицину

Президент підписав закон про ветеринарну медицину
Закон визначає засади діяльності у сфері захисту здоров'я та благополуччя тварин. Фото: Фото: president.gov.ua.

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин". Його парламент ухвалив 4 лютого цьогоріч. "За" проголосували 305 депутатів.

"Документ удосконалює законодавство в галузі ветеринарної медицини, визначає засади діяльності у сфері захисту здоров'я та благополуччя тварин, ветеринарної практики, виробництва та застосування ветеринарних препаратів, а також обігу побічних продуктів тваринного походження", - повідомляють в ОП.

Закон передбачає ліцензування виробництва та імпорту ветеринарних лікарських засобів, державну реєстрацію виробництва ветеринарних лікарських засобів, їхньої обігу та застосування. У документі також визначаються хвороби тварин, що підлягають повідомленню. Передбачено й моніторинг хвороб тварин.

Також визначає основні засади забезпечення благополуччя тварин під час утримання та передбачає відповідальність за порушення вимог законодавства про ветеринарну медицину та благополуччя тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крихітні олені замерзали у крижаній воді

Закон відповідає положенням Угоди про асоціацію з ЄС.

У Чернівцях на дамбі річки Прут блукав страус. Відповідне відео поширив у Facebook містянин Олександр Веренінов.

Зараз ви читаєте новину «Президент підписав закон про ветеринарну медицину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі