середа, 05 грудня 2007 14:30

Прем"єр Японії вибачився перед сиротам Другої світової війни

Прем"єр-міністр Японії Ясуо Фукуда у вівторок, 5 грудня, першим з японських лідерів приніс офіційні вибачення сиротам Другої світової війни, передає агентство AFP.

Йдеться про тисячі японських дітей, які були залишені напризволяще після поразки і поспішного відступу імператорської армії з Китаю в 1945 році.

Як відзначає AFP, заява Фукуди послідувала після того, як парламент Японії провів зміни законодавства і збільшив виплати компенсацій сиротам Другої світової. Кожен, хто повернувся на батьківщину, отримуватиме щомісячно 66 тисяч йен (600 доларів).

Всього після підписання в 1978 році мирного договору між Китаєм та Японією, яке здійснив батько нинішнього японського прем"єра Такео Фукуда, до Японії повернулися близько шести тисяч сиріт.

Проте уряд, з свого боку, дуже мало зробив для того, щоб допомогти їм налагодити своє життя. Сироти подали без малого 2 200 судових позовів з вимогою про збільшення компенсаційних виплат. Повідомляється, що після ухвалення японським парламентом закону про матеріальну підтримку багато позовів будуть відкликані. Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Японії вибачився перед сиротам Другої світової війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі