вівторок, 13 жовтня 2009 09:12

Працівник команди Великого адронного коллайдера вів переписку з Аль-Каїдою

Працівник команди Великого адронного коллайдера вів переписку з Аль-Каїдою

Паризький суд пред"явив фізику з Європейського центру ядерних досліджень (ЦЕРН) звинувачення в співучасті в терористичній діяльності, передає агентство Франс Прес з посиланням на джерела в органах правосуддя.

32-річний Адлен Ішор був затриманий 8 жовтня у Франції. У суботу Адлен постав перед слідчим у Парижі.

Він підозрюється в електронному листуванні з відділенням "Аль-Каїди" в країнах ісламського Магріба" - найбільш небезпечною екстремістською організацією в регіоні. Слідство має у своєму розпорядженні численні лсити Ішора членам "Аль-Каїди". За даними джерел, близьких до розслідування, він збирався зробити, щонайменше, один теракт, але ще не зайнявся його підготовкою.

Адлен Ішор працював у команді, яка займається аналізом роботи Великого адронного коллайдера, - робив зокрема математичні обчислення.

Раніше керівник однієї з навчальних груп ЦЕРНу - колаборації LHCb - Андрій Голутвин повідомив РІА Новини, що затриманий приписаний до Центру і "займався звичайною аспірантською роботою". Він створював математичні методи обробки результатів, отриманих на одному з детекторів Великого адронного коллайдера, і ніяк не був пов"язаний з технологічними розробками.

За матеріалом: РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Працівник команди Великого адронного коллайдера вів переписку з Аль-Каїдою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі