четвер, 09 серпня 2007 11:26

Поруч з американським есмінцем у Севастополі спливла міна

У Севастополі в приміщенні управління МНС України триває засідання штабу з ліквідації виявленої вчора в акваторії бухти німецької морської якірної корабельної гальвано-ударної міни типу УМА.

Як повідомив помічник начальника управління МНС України у місті Севастополі підполковник внутрішньої служби Сергій Курочкін, міну було виявлено після того, як вона за два метри від берега спливла на поверхню неподалік госпіталя ЧФ РФ.

За словами Курочкіна, попередньо встановлено, що це міна часів Другої світової війни, її вага 300 кг, тротиловий еквівалент - 50-100 кг. Помічник начальника управління додав, що спеціалісти зафіксували міну розтяжками, два троси заведено на берег, один - до стінки причалу, що не експлутується. За його словами, встановлено охорону, оскільки міна становить реальну загрозу у випадку спрацювання вибухового механізму.

Як також повідомив Курочкін, з метою прийняття рішення щодо ліквідації вибухонебезпечного предмета планується створити робочу групу з виїздом на місце для проведення рекогносцировки. До складу цієї групи окрім представників УМНС увійдуть спеціалісти Севастопольського морського торгового порту, ВМС України, Севастопольської філії ДП "Держгідрографія" і ЧФ РФ. Створено штаб з ліквідації надзвичайної ситуації.

За словами помічника начальника управління, обмежено судноплавство в районі виявлення міни. Попередньо роботи із знешкодження міни у відкритому морі планується провести завтра, втім остаточне рішення буде прийнято на засіданні штабу.

Неподалік від виявленої міни, на причалі Севастопольського морського торгового порту (в районі морвокзалу) стоїть есмінець ВМС США "Форрест Шерман", що прибув у Севастополь з дружнім візитом минулого вівторка, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Поруч з американським есмінцем у Севастополі спливла міна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі