субота, 03 листопада 2018 11:29

Порошенко зустрівся зі Вселенським патріархом Варфоломієм

Порошенко зустрівся зі Вселенським патріархом Варфоломієм
Порошенко зустрівся із Вселенським патріархом Варфоломієм

Президент України Петро Порошенко почав зустріч з Вселенський патріархом Варфоломієм у Стамбулі. Про це повідомляє прес-секретар Глави держави Святослав Цеголко.

"Президент проводить переговори з Вселенським Патріархом Варфоломієм напередодні підписання історичної угоди про створення незалежної Української православної Церкви", - написав Цеголко.

"Сьогодні історичний день. Ми уклали Угоду про Співробітництво та Взаємодію між Україною та Вселенським Патріархатом, яку разом з Його Всесвятістю ми щойно підписали", - так прокоментував зустріч Петро Порошенко.

Порошенко розпочав візит до Туреччини з відкриття меморіальної таблички на будівлі, де в 1919-1922 роках знаходилося посольство Української Народної Республіки у Османській імперії.

Пізніше він побував у Стамбульському університеті, де отримав звання "почесний доктор Стамбульського Університету".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко і Туск зустрінуться в Гельсінкі

Київський патріархат звернеться до Верховної Ради з проханням перейменувати Українську православну церкву Московського патріархату.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко зустрівся зі Вселенським патріархом Варфоломієм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі