четвер, 11 жовтня 2018 23:53

Порошенко: Мета Кремля - розпалити в Україні релігійну війну

Порошенко: Мета Кремля - розпалити в Україні релігійну війну
Порошенко попередив про релігійні провокації Москви. Фото: 112

Створення єдиної Української православної церкви – це шлях до миру, взаєморозуміння та об'єднання. І перешкоджати державі на цьому шляху може тільки московська агентура.

"І як тільки десь ви побачите людей, які закликають силою взяти Лавру, монастир або храм - знайте, то московська агентура, бо мета Кремля розпалити в Україні релігійну війну. І це точно не мій план, не план українського народу і Української держави", - заявив президент України Петро Порошенко під час брифінгу, повідомляє канал 112.

Він підкреслив, що Україна поважатиме вибір тих, хто вирішить залишитися в тій церковній структурі, яка зберігатиме вірність РПЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УПЦ КП спрогнозували, що буде з московськими приходами після отримання томосу

Нагадаємо, що Синод Константинопольського патріархату ухвалив рішення про надання автокефалії православній церкві в Україні.

Також Синод зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної провославної церкви Макарія.

Глава УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що у найближчий час відбудеться об'єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко: Мета Кремля - розпалити в Україні релігійну війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі