вівторок, 26 червня 2018 13:18

Порахували, скільки людей задоволені життям в Україні

Порахували, скільки людей задоволені життям в Україні
Питання війни на Донбасі, найнижчий рівень медичних послуг, відсутність роботи є особистими проблемами для кожного п'ятого. Фото: з відкритих джерел.

14-24 червня Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування 2500 громадян України віком від 18 років і старших у вигляді формалізованого інтерв'ю (face-to-face).

76% опитаних вважають, справи в Україні йдуть у неправильному напрямку. 13% респондентів - вважають, що справи в країні йдуть у правильному напрямку, а 11% - вагаються з оцінками в цьому питанні. При цьому відносно менше песимізму висловлюють жителі центральних і західних регіонів, високий рівень критики на півдні країни.

Також майже 60% опитаних українців говорять про погіршення економічного стану їхніх сімей за останні півроку, ще 30% - про відсутність змін і тільки 8% заявляють про поліпшення за вказаний період. Найбільше тих, хто бачить погіршення особистого майнового стану, - на півдні (74%), найменше - на заході (40%).

Чим старші респонденти, тим частіше вони говорять про погіршення свого становища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенкові наступає на п'яти Зеленський - свіжий рейтинг

Війна на сході України залишається найважливішим державною проблемою в очах більшості громадян - 78%.

Про хабарництво і корупцію як загальнодержавну проблему говорять 55% респондентів, про безробіття - 29%.

Низький рівень зарплат і пенсій, недостатній рівень соціального захисту, соціальне розшарування, підвищення цін на основні товари, як проблеми на рівні країни, хвилюють від 16% до 18% опитаних.

Соціологи кажуть, що рейтинг особистих проблем очолюють питання соціально-економічного характеру: підвищення цін і тарифів, а також низький рівень зарплат і пенсій особисто хвилюють більше половини респондентів.

Питання війни на сході, найнижчий рівень медичних послуг, відсутність роботи є особистими проблемами для кожного п'ятого.

36% українців, які бажають виїхати за кордон жити, обирають Польщу.

Зараз ви читаєте новину «Порахували, скільки людей задоволені життям в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі