пʼятниця, 13 серпня 2010 14:16

Попов пообіцяв киянам пільги на тарифи, як у Комсомольську

Попов пообіцяв киянам пільги на тарифи, як у Комсомольську
Перший заступник голови адміністрації КМДА Олександр Попов підтвердив інформацію, що тарифи в Києві будуть збільшені. Але вправним платникам пообіцяв ввести пільги.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу у мерії.

"Тарифи, які набрали чинності з 1 липня, були прийняті ще минулого року. Але восени їх скасували, наклали мораторій, який вже закінчився. Зараз цей закон вступає в дію Тарифи на тепло і гарячу воду в тому самому варіанті з липня цього року економічно обгрунтовані. Рівень відшкодування тарифів від економічно обгрунтованого збільшується від 46%, який був до цього, до 62%, який є зараз" - сказав Попов.

Щодо компенсації населенню у різниці тарифів на 2011 рік він сказати не зміг. Бо невідомо, який буде бюджет на наступний рік.

Але запевнив, що тарифи, які будуть на наступний рік, повністю компенсують потреби населення в субсидіях і пільгах.

"Пільги - це моя ініціатива. Я її вже реалізовував в Комсомольську, хотів реалізувати в масштабах всієї країни, коли працював міністром. Обов'язково так буде і в Києві", - зазначив Попов.

Якщо буде рішення НКРЄ по збільшенню тарифів у Києві, обіцяв запропонувати свій варіант, який дозволить цю норму.

"Пільги треба ввести, щоб захистити тих, хто вчасно сплачує за комунальні послуги, дати людям мотивацію", - зазначив заступник голови.

За інформацією Олександра Попова оплата за комунальні послуги влітку становить 100%, а в цілому за весь рік - 90%. Тобто 10% киян стабільно не платять за житлово-комунальні послуги.

У мерії планують, що спершу пільгами будуть користуватись 40% киян, потім цифра збільшиться до 70%.

"Це має бути ініціативою самого споживача. Він має приходити й платити за послуги до 20 числа кожного місяця", - додав Попов.

Поки точно не відомо, який відсоток знижки впровадять в мерії при оплаті послуг, але сума коливається від 8% до 10 %.

Нагадаємо, з 1-го липня в Києві збільшили тарифи на гарячу воду та опалення.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Попов пообіцяв киянам пільги на тарифи, як у Комсомольську ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі