пʼятниця, 03 червня 2022 08:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Політики РФ "розганяють" провокаційні заяви щодо війни в Україні - РНБО

Політики РФ "розганяють" провокаційні заяви щодо війни в Україні - РНБО
Входження Швеції та Фінляндії до НАТО в оголошеній конфігурації нібито несе меншу загрозу для РФ, ніж приєднання України до Альянсу. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 3 червня.

Російський посол у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов зробив чергову маніпулятивну заяву, повідомила у п'ятницю пресслужба ЦПД в Telegram.

"Спроби Вашингтона заблокувати можливість виплати Росією боргів підірвуть довіру до США, водночас практика запровадження санкцій Білим домом лише погіршить ситуацію у світі та призведе до системних збоїв в економіці", - сказав Антонов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв хоче вдарити по центрам прийняття рішень в Україні

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що "США у відповідь на "спецоперацію" Росії оголосили "війну за довіреністю", забезпечуючи Україну зброєю, підтримуючи там мілітаристські настрої, щоб Київ бився до останнього українця". Це - маніпуляція, попереджають в РНБО.

"Входження Швеції та Фінляндії до НАТО в оголошеній конфігурації становить меншу загрозу для РФ, ніж приєднання України до Альянсу. Водночас деструктивна позиція НАТО завадила вирішити ситуацію в Україні шляхом мирних переговорів", - заявив Медведєв.

Для РФ почався новий відлік до дефолту - 30 днів. Іноземним інвесторам не надійшли на рахунки виплати за державними облігаціями. Станом на вечір минулої п'ятниці купонні виплати в євро й доларах на суму майже $100 млн не надійшли на рахунки інвесторів, що започаткувало 30-денний пільговий період.

Зараз ви читаєте новину «Політики РФ "розганяють" провокаційні заяви щодо війни в Україні - РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі