неділя, 14 липня 2013 10:40

Поліція жорстко розігнала протестувальників в Анкарі та Стамбулі

Поліція жорстко розігнала протестувальників в Анкарі та Стамбулі
Фото: AFP

У ніч на 14 липня в найбільших містах Туреччини - в тому числі в Стамбулі, Анкарі та хата - відбулися масштабні сутички демонстрантів з поліцією. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Для розгону демонстрантів поліція застосувала водомети, сльозогінний газ і гумові кулі. У Стамбулі близько тисячі протестувальників намагалися вийти на площу Таксим, проте були зупинені в районі бульвару Істікляль.

Як уточнює Deutsche Welle, на підходах до площі Таксим демонстрантів і супроводжували їх журналістів атакували люди з дерев'яними кийками в руках - імовірно, прихильники прем'єр-міністра Реджепа Тайіпа Ердогана.

В Анкарі, за повідомленнями турецьких блогерів, близько 100 людей отримали поранення в результаті дій поліції в парку Кюгюль. Основні дії в турецькій столиці, за даними РІА Новини, розгорталися на проспекті Кеннеді і вулиці Дикмен. Близько тисячі протестувальників вибудували там барикади з будівельного сміття, однак після опівночі вони були зруйновані поліцейської технікою.

Хочется думать, что среди полицейских есть хорошие люди, но">"Поліція, яка існує на наші ж податки, на цей же народ і нападає, причому гранати кидає не в повітря, а в людей, на поразку. Це немислимо. <...> Хочеться думати, що серед поліцейських є хороші люди, але з кожної їх невиправдано жорсткою атакою на нас в це віриться все менше ", - цитує РІА Новини учасників протестної акції в Анкарі.

За деякими даними, черговий виток протестної активності пов'язаний з тим, що турецька поліція розпочала арешти організаторів опозиційних акцій.

Акції протесту проти уряду Ердогана почалися в Туреччині наприкінці травня 2013 року. Опозиція звинувачує прем'єр-міністра в авторитаризмі і нав'язуванні ісламської ідеології. Ердоган назвав маніфестантів "терористами, мародерами, неробами і п'яницями". На розгін демонстрацій були кинуті поліцейський спецназ і жандармерія

Зараз ви читаєте новину «Поліція жорстко розігнала протестувальників в Анкарі та Стамбулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі