понеділок, 13 вересня 2021 19:15

Показали фото легендарної "Ракети", яка курсуватиме Дніпром
11

Уранці 11 вересня у Каневі на Черкащині пришвартувався перший пілотний рейс теплоходу "Ракета" за маршрутом Київ - Канів - Київ.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Фото: Володимир Тарасов, "Укрінформ"

"Зранку відправили пасажирів, які долучились до фокус-групи та разом із соціологами допоможуть зробити майбутні регулярні подорожі для мандрівників максимально комфортними. Ми досліджуємо можливості відновлення регулярних туристичних маршрутів, розглядаючи також варіанти співфінансування таких програм із боку держави", - написав Ткаченко в Telegram.

За його словами, мінімум два маршрути з Києва в Канів та Чорнобиль можуть регулярно запрацювати вже з наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сильний сморід відчутний за 1 км - у Києві Дніпро вкрили різноколірні плями

"Ці маршрути мають величезний потенціал для внутрішнього і не тільки туризму. Головне, вони формують традицію подорожей на вихідні. З такими мальовничими річками, які є в нашій країні, соромно не використовувати такий шанс", - зазначив посадовець.

Перша поїздка на теплоході мала відбутися 12 вересня. Плануються ще дві, 18 та 19 вересня, повідомило Міністерство інфраструктури.

Державне агентство з розвитку туризму планувало у вересні запустити пілотні рейси Дніпром на теплоходах "Ракета". Вартість проїзду сформують на основі опитування людей.

"Ракета" – серія швидкісних пасажирських річкових суден на підводних крилах, які активно використовувалися в СРСР. В Україні в 1970-х ходило понад 150 "Ракет". Але після 1990-х цей різновид транспорту став економічно невигідним. І більшість із них продали за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Показали фото легендарної "Ракети", яка курсуватиме Дніпром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі