субота, 14 квітня 2012 11:21

Письменника Андрія Кокотюху забирали у міліцію в нетверезому стані

Письменника Андрія Кокотюху забирали у міліцію в нетверезому стані
Письменник одного разу просидів ніч у витверезнику. Фото: telekritika.ua

Письменник Андрій Кокотюха розповів, що неодноразово мав суперечки з міліцією. Одного разу просидів ніч у витверезнику.

"2001-го йшов у Харкові на поїзд. Почали присікуватися, що нетверезий. Повели у відділок. Я не становив жодної загрози, поводився адекватно. При собі мав усі документи. Однак мене запакували на ніч у камеру у відділку міліції. Чогось менти вважають, що перебування в нетверезому стані когось ображає. Але коли син Віктора Януковича йде вулицею п'яний, його міліція чомусь не затримує. І бомжів нікуди ж не забирають, а мене, пристойно одягнену людину, можна", - зазначив письменник.

Також письменник зауважив, що за дзвінок з витверезника, йому сказали заплатити 20 гривень.

"У витверезнику стіни кам'яні, нари дерев'яні. Я попросив подзвонити, щоб сказати рідним, де я. Власного мобільного тоді ще не мав. За дзвінок, кажуть, давай 20 гривень. Не дав я тих грошей. Але за ту ніч я всіх дістав. До ранку кричав, що я – журналіст і щоб дали подзвонити. Чоловік шість нетверезих просили мене вгамуватися. У туалет менти виводили в коридор під конвоєм: пам'ятаю, когось били в сусідній камері. Вранці мене першого випустили. Тоді були ліберальні часи. Уже років п'ять-шість міліція мене не затримує. Може, я став розумніший. Можливо, обережніший. Можливо, просто з дому не виходжу", - розповів Кокотюха.

Прочитати детальніше про випадки, коли письменник мав справу з міліцією, можна у журналі "Країна" № 14 (117) за 12 квітня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Письменника Андрія Кокотюху забирали у міліцію в нетверезому стані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі