середа, 23 травня 2007 13:44

Підпільний металургійний синдикат розкрили в Запоріжжі

Співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) УМВС в Запорізькій області розкрили крупне злочинне угрупування, що побудувало свій "бізнес" за рахунок металургійних підприємств Запоріжжя.

"Бізнес" підпільного промислового синдикату був різноманітним. У повну силу працював незаконний завод з виробництва продукції з групи вогнетривів. Сировину для цього виробництва зловмисники просто крали на запорізьких металургійних гігантах.

Щоб вийти на зовнішні ринки збуту, члени синдикату створили декілька фіктивних фірм, а одну з фірм навіть зареєстрували на митниці.

Маючи таке прикриття, зловмисники не тільки забезпечили своє підпільне виробництво необхідними бухгалтерськими документами, але і вимагали у податківців повернення ПДВ — операції по ПДВ були успішними.

Встановили, що незаконно випущена і незаконно оформлена металургійна продукція з віртуальними сертифікатами якості тривалий час експортувалася в Російську Федерацію.

Співробітники УБОЗу стверджують, що на рахунку підпільного концерну не тільки створення незаконного виробництва і підробка документів, але й організація центру конвертації, через який прибуток від злочинної діяльності переводився у готівку.

За попередніми даними, збиток, нанесений підпільним синдикатом економіці країни за три роки свого існування, оцінюється більш ніж в 16 млн. гривень.

Як повідомила прес-служба обласного управління міліції, співробітниками УБОЗу вилучені бухгалтерська документація підпільного синдикату, частина вкраденої на металургійних заводах Запоріжжя сировини, промислове устаткування, автомобільна і тракторна техніка на 5 млн. гривень.

За фактом діяльності синдикату відкрито кримінальну справу за статтями Кримінального кодексу України, серед яких — "фіктивне підприємництво" і "легалізація засобів, здобутих злочинним шляхом", передає Vlasti.net.

Зараз ви читаєте новину «Підпільний металургійний синдикат розкрили в Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі