пʼятниця, 12 лютого 2010 14:20

Під Івано-Франківськом війт незаконно розпродав землі селян

Під Івано-Франківськом війт незаконно розпродав землі селян

Незаконний продаж земельних паїв, стадіонів, зведення багатоповерхівок без права на землю приписують мешканці села Угринів Тисменицького району на Івано-Франківщині своєму війту Роману Терешкуну.

Якщо чиновника не зупинять вищі владні структури, люди обіцяють перекрити дороги та розпочати голодування.

Село Угринів межує з обласним центром Івано-Франківськом. Але встановлених меж своєї території воно не має.

"Тому де закінчується наше село, а починається Франківськ ніхто не знає, а значить і де припиняються повноваження нашого голови, і починається сила влади Анушкевичуса, мера Франківська, нікому не відомо. А отже наш війт може робити, що завгодно і як завгодно, - каже Марія Юхимук 53 роки, мешканка Угринова.

"Але скільки можна терпіти, роздав все, що тільки можна роздати, навіть попри дорогу посадочні насадження продав. Вже там щось будують тепер. А то все людське. Ми приходимо просимо землі, він розводить руками, що нема. А як приїжджають багаті чиновники, які до нашого села ніякого відношення взагалі не мають, але хочуть заміський будинок мати, то землю одразу отримують", - скаржиться вона.

"При владі Терешкун вже більше 15 років. Перед кожними виборами обіцяє людям: "будете мати землю, пишіть заяви!". Ну от наші йдуть пишуть заяви, до тисячі півтора має тих заяв. А потім в надії за нього голосують. А він приходить до влади і дулю їм показує. Те що би мало належатись людям по закону віддає тим, хто більше заплатить", - нарікає 53-річний Роман Слободян.

Останньою краплею угринівців стало рішення війта продати місце з під гаражів по вулиці Хіміків. Місцеві подейкують, тут тепер має розпочатися будова багатоповерхівки.

"Сказав нам забратися, тут будуть копати котлован. Але яка тут може бути будова під горбом?, - обурюється власник гаражу Володимир Рогожа. – Спочатку ці гаражі були як кооперативні, ми сплачували за них гроші, це все є в документах, але вони чомусь зникли з архіву. Нема ніяких доказів, що наші гаражі – наші гаражі".

Аби зупинити свавілля чиновника люди із плакатами та гаслами: "Геть руки від землі!" прийшли вчора пікетувати Івано-Франківську обласну прокуратуру. Якщо їх знову не почують, мешканці погрожують блокувати дороги та голодувати.

У свою чергу Угринівський сільський війт виправдовується.

"Мою роботу постійно контролюють перевірки. Але ніяких протиправних дій не виявляють. Чого вони в мене хочуть - не знаю", - дивується 52-річний Терешкун.

Зараз ви читаєте новину «Під Івано-Франківськом війт незаконно розпродав землі селян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі