пʼятниця, 27 травня 2022 20:28

Пес-сапер Патрон у Каннах здобув престижну нагороду - відео

Пес-сапер Патрон у Каннах здобув престижну нагороду - відео
Про свою нагороду Патрон дізнався дистанційно. Фото: eastnews.ua

Пес-сапер Патрон з Чернігова здобув на Каннському кінофестивалі премію Palm Dog Award.

Патрона нагородили відзнакою, яку вручають за зв'язок між людством і собаками. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій у Facebook.

"Сьогодні в Каннах йому присудили премію "Пальмовий пес". Це найпрестижніша у світі кінопремія, якою нагороджують чотирилапих. А оскільки Патрон справді став зіркою світової кінохроніки за останні кілька місяців, журі одностайно вирішило, що наш хвостатий піротехнік достойний "Пальмового" статусу", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пес-сапер, кіт-блогер і чотирилапий Байрактар: показали тварин, які допомагають виганяти окупантів

В холі Гранд-готелю 27 травня оголосили цю приємну новину. На жаль, Патрон дізнався про свій зірковий статус дистанційно.

"Однак після перемоги, хтозна, наш маленький герой і відвідає світову кіностолицю, щоб провести автограф-сесію для своїх фанів", - ідеться в повідомленні ДСНС.

Президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо нагородив пса-сапера Патрона.

Його нагородили разом з іншими саперами.

З початку війни талісман чернігівських рятувальників пес Патрон став справжнім улюбленцем мережі. Він допомагає саперам знаходити вибухонебезпечні предмети, зокрема міни. Завдяки невеликій вазі собака може безпечно пересуватися різними маршрутами.

Зараз ви читаєте новину «Пес-сапер Патрон у Каннах здобув престижну нагороду - відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі