четвер, 18 жовтня 2018 10:06

"Паша-мерседес" помолився за українське військо

"Паша-мерседес" помолився за українське військо
"Паша-мерседес" раптово почав молитися за Україну й українське військо Фото: lavra.ua

Екс-депутат Партії регіонів, антиукраїнський пропагандист і противник автокефалії Української Церкви митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло відомий в Україні як "Паша-мерседес" раптово почав молитися за Україну й українське військо.

На Покрову Митрополит Павло провів Божественну Літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських, поінформувала прес-служба Києво-Печерської лаври.

Під час богослужіння були піднесені молитви за єдність Православної церкви, за Україну, а також за українське військо.

Раніше митрополит Павло (Лебідь) обіцяв українцям "Боже прокляття", якщо Київський патріархат заявить про свої наміри повернути Лавру з Московського патріархату під своє управління після отримання томосу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці розділились на "релігійні" табори: результати соцопитування

Взимку цього року владика Павло заявив націоналістам, котрі прийшли з пікетом під святиню, що на Донбасі воює невідомо хто невідомо з ким, а Крим "завжди був російським".

Під час кривавих подій на Майдані у січні 2014-го настоятель прирівняв Януковича до Христа та заявив, що "сьогодні він несе важкий хрест, подібно до того, як Симон Киринейський допомагав нести Хрест Христу на Голгофу".

Митрополита Павла часто називають "Пашою-Мерседесом" через його любов до дорогих авто.

Зараз ви читаєте новину «"Паша-мерседес" помолився за українське військо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі