неділя, 27 вересня 2020 19:07

Пасажири стали рідше купувати авіаквитки ближче до вильоту

Пасажири стали рідше купувати авіаквитки ближче до вильоту
Авіаперевізники все частіше починають скасовувати стандартні для дешевих тарифів штрафи за зміну дати вильоту. Фото: Reuters

У липні-вересні 2020 року пасажири стали бронювати квитки для польотів у наступному кварталі на 78% рідше порівняно з 2019 роком.

При цьому за останні три місяці ситуація погіршилася - в квітні, травні і червні 2020 року кількість бронювань на 3 квартал було менше на 70% в порівнянні з 2019 роком. Про це повідомила Міжнародна асоціація повітряного транспорту, передає avianews.com

В організації пояснюють такі зміни занепокоєнням пасажирів щодо можливих нових обмежень на подорожі та додаткових заходів карантину, відзначаючи, що це значно ускладнює для авіакомпаній планування розкладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ryanair не продає квитків на авіарейси в Україну

У деяких випадках країни анонсують заборону на подорожі або в'їзд певних категорій осіб буквально за кілька днів або годин до вступу його в силу.

Як зазначається, у поточних умовах авіаперевізники все частіше починають скасовувати стандартні для дешевих тарифів штрафи за зміну дати вильоту і іноді навіть дозволяють змінювати маршрут.

"Це робиться для стимулювання покупок квитків заздалегідь, оскільки отримані кошти по суті є безвідсотковим кредитом для авіаперевізників, за допомогою якого вони можуть фінансувати поточні витрати", - йдеться в повідомленні.

Кабінет міністрів України схвалив підписання угод про повітряне сполучення із Сінгапуром та Ісландією. Відповідне рішення було прийнято на засіданні 2 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Пасажири стали рідше купувати авіаквитки ближче до вильоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі