четвер, 31 жовтня 2019 18:19

Парламент проголосував за звільнення трьох членів Нацради

Парламент проголосував за звільнення трьох членів Нацради
Верховна Рада прийняла постанову про звільнення трьох членів Нацради. Фото: Politeka

Парламент проголосував за звільнення трьох членів Нацради.

Постанову №2344 "Про звільнення з посад членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" підтримали 313 нардепів. Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

"Відповідно до пункту 20 статті 85 Конституції України та статей 4, 5 закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" звільнити з посад членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Герасим'юк Ольгу Володимирівну, Ільяшенка Олександра Борисовича, Черниша Олега Миколайовича у зв'язку із закінченням п'ятирічного строку повноважень", - йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, за яких умов Зеленський може звільнити Богдана

Спочатку пропонувалося, щоб постанова набрала чинності з моменту призначення парламентом на вакантні посади членів Нацради. Однак таке формулювання могло б заблокувати оголошення конкурсу на нових членів Нацради. Тому до проекту була внесена поправка, згідно з якою постанова набирає чинності з моменту прийняття.

Парламент дозволив притягнути до кримінальної відповідальності, затримати та арештувати самовисуванця Ярослава Дубневича. Колишнього главу комітету з питань транспорту звинувачують у налагоджені схеми з завищення ціни під час реалізації стрілочної продукції для "Укрзалізниці".

Зараз ви читаєте новину «Парламент проголосував за звільнення трьох членів Нацради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі