четвер, 11 червня 2015 10:30

Папа Римський чекав Путіна довше, ніж говорив з ним

Папа Римський чекав Путіна довше, ніж говорив з ним

Президент Російської Федерації Володимир Путін приїхав на зустріч з Папою Римським Франциском на годину пізніше, ніж це було заплановано в протоколі. Про це повідомляє офіційна сторінка Catholic News в Twitter. "Путін прибув до Ватикану на 1 годину пізніше", - йдеться в повідомленні.

Папа Римський Франциск під час зустрічі з Володимиром Путіним закликав російського президента докласти "значних і щирих зусиль для того, щоб домогтися миру в Україні", йдеться в повідомленні прес-служби Ватикану.

Розмова двох лідерів тривала близько 50 хвилин.

Відзначається, що понтифік і російський президент зійшлися на думці, що для стабілізації ситуації на Донбасі необхідно відновити атмосферу діалогу між сторонами конфлікту. Крім того, Папа Франциск і Путін відзначили важливість дотримання мирних угод, підписаних в Мінську.

Путін подарував Папі Римському панно із зображенням храму Христа Спасителя. Крім того, російська сторона подарувала Папі Римському кілька томів Православної енциклопедії. У свою чергу Папа Франциск подарував Путіну медаль із зображенням ангела-миротворця.

 

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський чекав Путіна довше, ніж говорив з ним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі