вівторок, 01 грудня 2009 16:13

Паломники з хаджу розвезуть "свинячий" грип по світу

Паломники з хаджу розвезуть "свинячий" грип по світу
П"ятеро осіб померло від "свинячого" грипу протягом хаджу, повідомляють офіційні джерела Саудівської Аравії. Це порівняно низькі цифри, враховуючи те, що найбільше у світі скупчення народу вбачається ідеальним середовищем для розповсюдження вірусу, пише Associated Press.

Проте деякі експерти попереджають, що справжня кількість жертв вірусу стане відома, лише коли всі паломники повернуться до своїх домівок по всьому світу.

Станом на останній день мусульманського паломництва, офіційно повідомляється про 73 випадки захворювання на вірус A/H1N1, включаючи п"ять смертельних. Лише 10% паломників були щеплені від вірусу.

"Наші заходи безпеки зумовили дуже успішний і безпечний хадж для паломників зі всього світу без спалахів інфекційних хвороб", - повідомили відповідальні особи.

Саудівські посадовці разом з американськими і міжнародними експертами з охорони здоров"я працювали над приборканням будь-яких спалахів хвороб протягом хаджу. Вони сканували кожного паломника, який прибував з аеропортів Саудівської Аравії, термальним сканером і пропонували безкоштовну вакцину.

Спеціалісти з охорони здоров"я уважно спостерігають за паломництвом, збираючи дані про розповсюдження і мутації вірусів у великих скупченнях народу таких, як чемпіонат світу з футболу 2010 року в Південній Африці.

Саудівська влада повідомляє, що цього року на хадж зібралося більше 3 мільйонів осіб, не зважаючи на попередження про епідемію "свинячого" грипу.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Паломники з хаджу розвезуть "свинячий" грип по світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі