субота, 12 грудня 2020 13:49

Освітяни вимагають від уряду та депутатів призначити профільного міністра

Освітяни вимагають від уряду та депутатів призначити профільного міністра
Фото: Big Kyiv

Столична профспілка освітян вимагає від ВР та КМУ призначити міністром освіти Сергія Шкарлета. Про це у коментарі заявив голова Київської міської організації освіти і науки України Олександр Януць.

"Упродовж півроку Шкарлет зустрічався із київською освітянською громадою тричі, із запрошенням представників ВНЗ з інших регіонів України. Він висловив побажання щодо співпраці з профспілкою освітян, ми задали йому питання щодо виконання статті 61, щодо виконання постанови 822 щодо поетапного зростання оплати праці вчителів і викладачів. Він підтримує нас у цих вимогах до ВР і уряду.

Що до його програми дій – то спрямування роботи міністерства - на автономію у ВНЗ, на можливість трудових колективів розпоряджатися заробленими коштами, на реальну мобільність студентів і викладачів. Це все ми почули у його тезах програми.

Тому наша вимога до уряду і ВР щоб його затвердили міністром", - сказав він.

За словами Яцень, профспілки, трудові колективи шкіл і ВНЗ, дуже уважно моніторять сьогодні діяльність МОН.

"...бачимо чи виконується чинне законодавство, чи вистачає бюджетних коштів, чи вирішується питання під час Covid-19. Я маю на увазі і підвищення надбавок до посадових окладів за шкідливі умови праці й інші питання. Ці всі питання моніторяться постійно", - уточнив він, і додав, що після призначення Шкарлета міністром цей моніторинг буде не менш активним, аби збоку уряду виконувалося чинне законодавство.

Додамо, що МОН та Міненерго не мають призначених міністрів. Там керують тимчасово виконувачі обов'язків, які із набранням сили закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій", втратили низку повноважень.

Як повідомлялося, фракція "Слуга народу" планує провести засідання у вівторок, 15 грудня, щоб обговорити можливість призначення двох міністрів.

За словами заступниці голови фракції "Слуга народу" Галини Янченко, на посади міністра освіти і науки та міністра енергетики пропонуватимуться нинішні т.в.о. очільників відповідних міністерств.

Зараз ви читаєте новину «Освітяни вимагають від уряду та депутатів призначити профільного міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі