вівторок, 28 липня 2009 09:13

Особистий лікар ввів Джексону смертельну дозу снодійного

Особистий лікар ввів Джексону смертельну дозу снодійного
Особистий лікар Майкла Джексона Конрад Мюррей ввів співакові сильне снодійне, що за даними слідства, і стало причиною смерті поп-короля, повідомляє Associated Press з посиланням на анонімне джерело в поліції. Раніше адвокат лікаря Мюррея - Едвард Чернофф називав "абсолютно помилковими" повідомлення про те, що лікар перед смертю вводив співакові сильне болезаспокійливе.

Як встановили слідчі, Джексон регулярно приймав снодійне пропофол протягом двох років, покладаючись на ці ліки як на годинник. Лікар внутрішньовенно вводив ліки співакові кожного вечора перед сном. В день смерті Майкла, 25 червня, лікар Конрад Мюррей також ввів Джексону снодійне, це відбулося в районі півночі, повідомило джерело AP.

Зараз на основі даних токсикологічної експертизи фахівці вважають, що снодійне профопол викликало зупинку серця Майкла Джексона, що і призвело до смерті співака.

Нагадаємо, головним підозрюваним в смерті поп-короля вважається його особистий лікар Конрад Мюррей, який прописував співакові сильні знеболюючі препарати, зокрема пропофол. Саме цей препарат був виявлений в будинку співака після його загибелі. За ствердженнями фахівців, ці ліки використовуються виключно в стаціонарах, в основному для хірургічних маніпуляцій. Рецепт цього препарату, що має в своєму складі наркотик, може виписувати тільки висококваліфікований анестезіолог.

Раніше адвокат лікаря Мюррея - Едвард Чернофф називав "абсолютно помилковими" повідомлення про те, що лікар перед смертю вводив співакові сильне болезаспокійливе.

Джерело Associated Press також повідомило агентству деякі подробиці, які сталі відомі слідству. Зокрема він описав обстановку апартаментів, з яких Майкла Джексона відвезли при смерті. Так кімната, в якій спав Джексон, була завалена балонами з киснем і упаковками зі шприцами. Ще одна спальня в будинку була захаращена розкиданим одягом і аксесуарами співака, а на стінах були прикріплені записки. Одна з них свідчила "діти милі та безневинні" ("children are sweet and innocent"), повідомляє Взгляд.

Зараз ви читаєте новину «Особистий лікар ввів Джексону смертельну дозу снодійного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі