понеділок, 22 квітня 2013 09:42

Засновник "ВКонтакте" запевняє, що з Росії не виїжджав

Засновник "ВКонтакте" запевняє, що з Росії не виїжджав
Фото: vk.com

Засновник "ВКонтакте" рішуче спростував інформацію про свою еміграцію з Росії. За його словами всі співробітники компанії залишаються в Росії, робота над проектом під його керівництвом продовжується у штатному режимі, передає РБК.

Прес-секретар соціальної мережі офіційно повідомив: "Павло Дуров не збирався і не збирається емігрувати з Росії. Він і команда працюють і продовжать працювати над проектом ВКонтакте ".

Раніше на телеканалі "Дождь" Леонід Парфьонов в ході своєї авторської передачі повідомляв, що Павло Дуров назавжди покинув Росію. Новим місцем проживання було названо місто Буффало, штат Нью-Йорк, де він разом з групою соратників працює над новою соціальною мережею для смартфонів під назвою Telegra.ph. При цьому Парфьонов посилався на власні джерела в оточенні Дурова.

Ім'я Дурова не сходить зі стрічок інформаційних агентств через ДТП, що сталася на початку квітня. Тоді невстановлений водій білого Мерседеса збив співробітника поліції. Учасники спільноти "Сині відерця" висловили припущення, що невідомим міг бути глава найбільшої соціальної мережі Росії. За фактом події було порушено справу за ч.1 ст.318 Кримінального кодексу РФ (застосування насильства відносно представника влади), у штаб-квартирі компанії і в квартирі Дурова пройшли обшуки.

Раніше минулого тижня стало відомо про зміну складу акціонерів соціальної мережі "ВКонтакте". 48% акцій було викуплено Іллею Щербовичем, головою фонду United Capital Partners, у співзасновників компанії. При цьому було порушено статут фірми, що визначав першочергове право придбання акцій у поточних акціонерів.

Зараз ви читаєте новину «Засновник "ВКонтакте" запевняє, що з Росії не виїжджав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі