понеділок, 07 квітня 2014 16:28

Опівдні 12 квітня відбудеться всеукраїнський живий ланцюг єднання

Заради миру в державі 12 квітня о 12:00 люди по всій Україні стануть у живий ланцюг.

Подію "Ланцюг єднання" задумали Ігор і Мирослава Пінчук, аби показати одностайність українців і вміння єднатись у загрозливий час. Акція відбудеться на тільки на шляхах із Заходу на Схід, а й на сполученні Північ-Південь. Десятки тисяч людей на сайті ініціативи вже висловили згоду бути присутніми, - пише Gazeta.ua.

"Єднання заради миру" відбувається на сайті ukraina-razom.org.ua. Кожен може зареєструватись учасником, вибравши і відмітивши своє місце на карті. Станом на обід 7 квітня зареєструвалося майже 20 тисяч "миротворців". Майже двісті з них уже взяли на себе функцію координування акції в конкретно зазначеній ділянці. В соцмережах ланкою на сайт поділились понад 10 тисяч користувачів. На форумі затії зараз обговорюють 65 тем.

"На подію беремо зі собою гарний настрій, національну символіку, посмішку, гарячий чай, бутерброди, зелений колір також вітається - це колір миру, різноманітні творчі прояви та ініціативи учасників події вітаються і підтримуються", - йдеться на сайті проекту. О 14 годині організатори закликають заспівати національний гімн і помолитися за мир.

Організатори порахували, що заповнити обрані шляхи зможуть три мільйони людей.

"Хочеться, щоб вийшло три мільйони. Це залежатиме від підтримки в плані розголосу", - пояснює уродженка Луганщини Мирослава Пінчук, а її чоловік додає, що головна запорука об'єднавчої події - самоорганізація:

"Не чекайте дзвінків координаторів. Хто вважає, що наша думка слушна - хай виходить і приводить друзів. Ланцюг же не наш, він спільний, кожного українця", - стверджує Ігор Пінчук.

 
 
.
Зараз ви читаєте новину «Опівдні 12 квітня відбудеться всеукраїнський живий ланцюг єднання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі