пʼятниця, 18 вересня 2009 10:24

Новий уряд Японії приступив до створення альтернативи долару

Новий уряд Японії приступив до створення альтернативи долару

За ініціативою нового уряду Японії в міністерстві фінансів розпочата розробка питання про можливе створення Азіатської регіональної валюти, повідомив новий глава мінфіну Хірохіса Фудзії.

Як повідомляється, дана тематика розглядається нинішнім прем"єр-міністром Юкіо Хатоямою, який сформував свій перший кабінет в середу, 16 вересня, як ключове питання.

Фудзії повідомив, що конкретну розробку цієї ідеї очолить видатний експерт з проблем валютного ринку, колишній заступник міністра фінансів Тойо Гьотен.

Цей авторитетний в Японії фахівець в сфері фінансів був призначений в четвер спеціальним радником нинішнього глави мінфіну.

Нагадаємо, лауреат Нобелівської премії з економіки Джозеф Стігліц стверджує, що роль долара в якості надійного засобу заощадження сумнівна, ступінь ризику для цієї валюти дуже високий.

Як повідомлялося, раніше багато економістів заявляли про нестабільність долара і піднімали питання про введення нової світової резервної валюти.

Взгляд

Зараз ви читаєте новину «Новий уряд Японії приступив до створення альтернативи долару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі