вівторок, 01 грудня 2009 10:29

Німецьке посольство у Києві закидали димовими шашками (ФОТО)

Учора, 30 листопада, близько 16:00, група представників Українського автономного опору атакувала посольство Німеччини в Києві.

Акція організована на знак протесту проти суду над 89-річним Іваном Дем"янюком, який розпочався вчора.

З вигуками "Свободу Івану Дем"янюку!" учасники акції заблокували вихід з посольства ланцюгом із замком і закидали посольство димовими шашками. За даними очевидців затриманих немає.

Як повідомляється, учасники акції протесту розкидали листівки, в яких заперечують право Німеччини судити Дем"янюка, тому що "він не є її громадянином, а збройні сили цієї держави беруть участь у війнах в Афганістані та Іраку, в ході яких гинуть невинні люди". Члени Українського автономного опору зажадали негайного звільнення Дем"янюка та зняття з нього всіх обвинувачень.

Організатори акції зазначили, що Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію Возз"єднання розділеної Європи, в якій прирівняла сталінізм до нацизму і закликала до міжнародного засудження тоталітарних режимів.

У зв"язку з цим, вони вважають, що "треба судити всіх - або нікого, або не судити охоронців німецьких концтаборів - або судити охоронців радянських, або не судити за Холокост - або судити за Голодомор, або зносити Леніна - або поруч і Гітлера встановити" .

Як повідомлялося, вчора, 30 листопада, в Мюнхені розпочалися слухання у справі колишнього охоронця концтабору Собібор Івана Дем"янюка, якого звинувачують у причетності до загибелі 27 тисяч 900 ув"язнених у роки Другої світової війни.


Дем"янюк емігрував до США в 1952 році, а в 1958 отримав американське громадянство, не повідомивши імміграційні служби про нацистське минуле. Американська влада в 1986 році здійснила екстрадицію його до Ізраїлю, де Дем"янюка засудили до страти за злочини проти людства. Передбачалося, що саме Дем"янюка запам"ятали багато ув"язнених наглядачем-садистом на прізвисько Іван Грозний у концентраційному таборі Треблінка на території окупованої Польщі.

Ізраїльський Верховний суд у 1993 році визнав, що Дем"янюк не був наглядачем у концтаборі, і його відпустили з в"язниці, після чого Дем"янюк повернувся до США. Проте американська влада й надалі розслідувала його діяльність, і в 2002 році суд визнав доведеним, що Дем"янюк під час Другої світової війни служив наглядачем у ряді концентраційних таборів, на підставі чого постановив позбавити його громадянства і вислати з країни.

Сам 89-річний обвинувачений стверджує, що він не здійснював військових злочинів. За словами Дем"янюка, в період з 1942 по 1945 рік він був військовополоненим в"язнем концтаборів.

За матеріалом Корреспондент.net

Фото bilozerska.livejournal.com
Зараз ви читаєте новину «Німецьке посольство у Києві закидали димовими шашками (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі