пʼятниця, 16 квітня 2021 15:31

Назвали контакти таксі, яке безплатно відвезе онкопацієнтів до лікарні

Безплатно дістатися до державних спеціалізованих лікарень у період локдауну зможуть пацієнти з онкохворобою в чотирьох містах України: Києві, Львові, Запоріжжі й Полтаві.

Таку ініціативу запровадила фундація "Варто жити", щоб в умовах пандемії коронавірусу забезпечити онкопацієнтів можливістю поїхати на процедури й назад. На телефонній лінії працюють волонтери зі всієї України й не тільки.

Інформацію про акцію оприлюднила у Facebook журналістка, засновниця проєкту "Варто жити" Яніна Соколова.

Послуга надається в робочий час - з понеділка до п'ятниці включно з 07:00 до 17:00, субота й неділя - вихідні.

Безплатним таксі має можливість скористатися винятково онкопацієнт. Замовити послугу може або сам пацієнт, або його близька людина - родич, друг або опікун. Безплатне таксі відвезе онкопацієнта тільки до державного онкоцентру за місцем проживання, а також потім забере з цього лікувального закладу.

Щоб замовити безплатне таксі, онкопацієнтам необхідно заздалегідь звернутися на короткий номер 5522 - для абонентів lifecell і Vodafone. Дзвінки також безплатні.

Автор: vartozhyty.com.ua
  Фонд "Варто жити" започаткував послугу безкоштовного таксі для онкопацієнтів
Фонд "Варто жити" започаткував послугу безкоштовного таксі для онкопацієнтів

Для абонентів Kyivstar телефон інший : +38 093 170 72 19, вартість згідно з тарифікацією дзвінків на номери інших мобільних операторів.

Послуга має обмеження. Недоступна для власних потреб онкопацієнта - у наданні послуги відмовлять, якщо пункт призначення буде іншим, окрім державного онкологічного центру. Відповідно, таксі не возитимуть до приватних лікарень чи інших клінік. Окрім того, вартість однієї поїздки не має перевищувати 300 грн.

Також послугою не можуть користуватися лікарі та інший медичний персонал, які є працівниками державного онкоцентру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яніна Соколова розповіла про свою боротьбу з раком

"Фундація не несе відповідальність за життя та здоров'я онкопацієнтів і не надає послуг, які виходять за межі компетентності операторів лінії таксі. У випадку, якщо фізичний стан пасажира під час поїздки на таксі гіршає через його діагноз, Фундація та компанія-перевізник не несуть відповідальності за пасажира, проте зроблять все можливе, щоб йому допомогти", - попереджають у фонді.

Щоб послугою не скористалися шахраї, онкопацієнт має підтвердити свої особисті дані й діагноз, дані про пацієнта. Для цього необхідно на номер Viber: +38 093 242 2132 надіслати прізвище, ім'я та по батькові пацієнта й повну назву діагнозу. А ще надіслати підтверджувальні фото або скан-копії документів. Особу можуть підтвердити перша сторінка паспорта або водійська посвідка. А для підтвердження діагнозу - медична картка, виписка або лікарський висновок.

У випадку відмови онкопацієнта надати операторові лінії таксі документи, що підтверджують особу й діагноз, останній має право відмовити в наданні послуги безплатного таксі.

Послуга таксі тимчасова, діє до вичерпання ліміту безплатних поїздок, наданих онлайн-сервісом Uklon.

Лінія безплатного таксі для онкопацієнтів від фонду "Варто жити" розпочала свою роботу 11 листопада 2020 у 19 містах Україні.

У січні 2021 лінія зупинила роботучерез відсутність фінансування. Навесні 2021 контактний центр знову відновив роботу лінії таксі в містах, де запроваджений локдаун з суворими карантинними обмеженнями, який паралізував роботу міського транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Назвали контакти таксі, яке безплатно відвезе онкопацієнтів до лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі