вівторок, 28 січня 2020 01:28

Назвали кількість загиблих на українських дорогах за минулий рік

Назвали кількість загиблих на українських дорогах за минулий рік
У ДТП в Україні минулого року загинули 4 тисячі людей. Фото: УНІАН

Протягом 2019 року на українських дорогах сталося 160 тисяч ДТП.

"32 тисячі осіб травмовано і майже 4 тисячі загинули.", - повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій на презентації планів роботи Укравтодору "Дороги UA 2020", пише Укрінформ.

Він додав, що соціально-економічні втрати через дорожні аварії становлять майже 70 млрд гривень на рік - це близько 2% ВВП.

У 2020 році для підвищення безпеки на дорогах запроваджуватимуть нові стандарти під час облаштування пішохідних переходів, розв'язок та інших об'єктів.

"Цьогоріч державна програма безпеки передбачає 3,2 млрд гривень. Завдання зниження аварійності на 30% – ключова ціль Міністерства інфраструктури, передбачена програмою діяльністю уряду", - наголосив очільник відомства.

Раніше повідомлялося, що влада Києва налагодить систему відеоспостереження по місту, а також аналізуватиме автомобілі на дорогах за допомогою штучного інтелекту. Із держбюджету планують витратити 205 млн грн на сервери для системи фіксації порушень правил дорожнього руху.

Зараз ви читаєте новину «Назвали кількість загиблих на українських дорогах за минулий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі