четвер, 19 листопада 2020 22:02

Назвали чотири ранніх симптоми коронавірусу

Назвали чотири ранніх симптоми коронавірусу
Медики перерахували чотири ранніх симптоми Covid-19. Фото: Reuters

Лікарі з Британії і Канади перерахували чотири симптоми, які можуть свідчити про зараження коронавірусом на ранній стадії.

Так, кожен п'ятий заражений коронавірусом має проблеми зі шлунком. Зокрема, спостерігаються втрата апетиту, нудота, блювота і біль у шлунку. Про це повідомляє Express у четвер, 19 листопада.

За даними Американської академії офтальмології, наступною ознакою зараження є кон'юнктивіт. Цей симптом зустрічається рідко - приблизно в трьох відсотках випадків.

"Вірус може поширюватися при дотику до рідини з очей інфікованої людини або від предметів, на які потрапила ця рідина", - пояснили фахівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні: за добу маємо рекордну кількість нових хворих і померлих

Третій симптом інфікування - сплутаність свідомості, яка може тривати до кількох місяців після одужання і відноситься до числа когнітивних наслідків. Пошкодження мозку відбувається на різних рівнях у залежності від того, наскільки серйозним було захворювання.

За даними лікарів, четвертим симптомом є стомлюваність. Вона зустрічається приблизно в кожного другого хворого і може зберігатися до десяти тижнів.

На країни Європи припадає майже половина всіх заражень на коронавірус у світі за минулий тиждень. У Європі на коронавірус захворіли 46% із 4 млн, заявили у Всесвітній організації охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Назвали чотири ранніх симптоми коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі