пʼятниця, 13 липня 2012 20:11

"Назад в СРСР!" - більше тисячі байкерів з'їхались до Умані
12

В Умань приїхали байкери з України, Росії, Білорусі та Естонії
Фото: Фото: Лілія Кушніренко
Завтра відбудеться вручення премії «Золотий хохол»
Вхід для леді за кермом байку – безкоштовно
Більшість байкерів зупинились у наметовому містечку посеред лісу

13 липня на щорічний байкерський зліт "Умань 5 доріг! Назад в СРСР!" з'їхалося більше тисячі байкерів з України, Росії, Білорусі та Естонії. Зліт традиційно проходить за кілька кілометрів від Умані у колишньому піонертаборі, посеред Білогрудівського лісу.

Байкери почали з'їжджатись ще вчора увечері. Більшість з них зупинилась у наметовому містечку посеред лісу. Деякі – у дерев'яних будиночках, решта – зняли номери у готелях міста.

Аби прогодувати таку кількість людей організатори на території табору розгорнули польову кухню. Всі страви готують на вогні.

"На вечір варимо 500 кг овочевого рагу. В обід було по стільки ж каші та супу. Завтра частуватимемо людей борщем та пловом, а у неділю - традиційною рибною юшкою", - розповів шеф-повар Юрій.

Також закупили більше 400 буханок хліба і 100 кг сала. Окрім того, для байкерів приготували по одній тонні яблучного сидру та пива, 500 л горілки та 200 л кефіру.

44-річний лікар-психотерапевт Арнольд Гуренко приїхав із Донеччини.

"На зльоти їжджу часто. В Умані вперше. Вчора мені настрій попсувала гроза. Намок в дорозі, приїхав вже затемна і довго не міг розбити палатку. Але сьогодні ось вийшло сонце – настрій покращився. Байкерством захоплююсь більше 20 років. Напишіть, що приїхав шукати дружину", - пожартував чоловік.

Ірина Волкова із Дніпропетровська продає на зльоті шкіряні вироби.

"Фірма, в якій я працюю, займається пошиття шкіряного одягу. За байк сіла я 6 років тому, а після мене і чоловік мій захопився ними. Сюди дістались бусиком, бо ж їхали працювати, а не відпочивати. А взагалі-то я їжджу на чоппері, а чоловік має Gold Wing", - розповіла жінка.

За словами організаторів, найбільше кілометрів подолав байкер із Естонії – 38-річний Антон Шмунт.

"Аби потрапити на наш зліт йому довелось подолати на своєму "Харлеї" більше 2 тисячі кілометрів шляху. Вже з'їхалось більше тисячі людей, але, за нашими прогнозами, ця цифра може зрости до чотирьох тисяч. Заявок було подано багато", - наголосив один із організаторів зльоту Володимир Гамалиця, 32 роки.

Сьогодні увечері гостей чекає кінопрезентація на великому екрані фільму для "дорослих" байкерів. Це стрічка про байкерів та їх культуру. Фільм "Василькова поляна" знятий за сценарієм журналіста Володимира Гамалиці та Дмитра Воронцова (Осипова) - у минулому одного з найкращих пародистів групи "Красная плесень". У свій час музикант брав участь у записах ранніх альбомів цієї групи. За словами оператора і сценариста фільму Дмитра Воронцова, двосерійний комедійний фільм буде наповнений яскравими особистостями і подіями.

А завтра, 14 липня, відбудеться вручення премії "Золотий хохол". Ця премія пройде вперше.

Окрім кінопрезентації, на байкерів чекає рок-фестиваль. Сьогодні увечері виступатимуть "Guards of dawn Sanset street", "Дюковський сад", "Троя", Олежка УНІВЕРСАЛ. А завтра можна буде почути гурти "Вперше Чую", "Крила" , "Ot Vinta", Брати Карамазови та Жору Делієва..

Зліт триває з 12 по 15 липня. Реєстрація на байкерському заході коштує для чоловіків 200 грн, для жінок - 50. Леді за кермом байку – безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «"Назад в СРСР!" - більше тисячі байкерів з'їхались до Умані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

147

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі