вівторок, 05 травня 2020 09:24

Навчальний рік у школах завершиться дистанційно

Навчальний рік у школах завершиться дистанційно
До 31 травня у школах триватимуть заняття. Фото https://unsplash.com

В українських школах навчальний рік завершиться дистанційно. Кабмін продовжив карантинні обмеження до 22 травня - майже до кінця навчання.

До 31 травня у школах триватимуть дистанційні заняття. Державну підсумкову атестацію для учнів 4-х та 9-х класів скасовано. До 1 липня має бути завершений навчальний рік, до 15 червня школи завершують оформлення: свідоцтв про здобуття базової середньої освіти; свідоцтв досягнень і табелів знань.

Протягом червня школи на педагогічних радах розглядають питання про переведення учнів до наступного класу. Якщо учні 1-8-х, 10-х класів не планують навчатися в іншому навчальному закладі, школи надсилають копії документів учням електронною поштою, а оригінали документів видадуть у вересні 2020-2021 навчального року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 82% дітей не мають інтернету, щоб дистанційно навчатися під час карантину

Випускники 11-х класів отримають документ про освіту після завершення ДПА у формі ЗНО.

"Для навчальних закладів усе залишиться незмінним - вони проводять дистанційне навчання і готуються до завершення навчального року", - каже в. о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Міносвіти рекомендує утриматися від проведення останніх дзвінків і випускних вечорів.

В період карантину школярам ввели дистанційне навчання, але за даними ЮНЕСКО, 706 млн учнів не мають доступу до інтернету в домашніх умовах. Особливо це відчувається в країнах Африки.

Зараз ви читаєте новину «Навчальний рік у школах завершиться дистанційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі