вівторок, 01 жовтня 2013 21:00

На Вінниччині відставки голови райдерадмінстрації вимагали з вилами у руках
12

Фото: Фото: Вікторія Марценюк

1 жовтня більше сотні жителів Немирова вийшли на акцію протесту із вимогою відставки голови Немирівської райдержадміністрації Петра Михайленка. Більшість учасників мітингу колишні співробітники місцевого підприємства "Nemiroff".

"Відколи Михайленко прийшов на посаду район занепав повністю. Він розбазарив все і всіляко підримує протиправні дії своїх підопічних. Через його бездіяльність перестали працювати всі заводи у районі, зокрема одне з найбільших підприємств "Немирів", - каже учасник мітингу Павло Кузьменко, із Немирова. - Виробництво продукції скоротили, робота заводу зупинена, за два роки звільнили близько двох тисяч людей".

Учасники мітингу безперервно вигукували:"Михайленко геть!". В руках тримали вила.

"Ото посадимо його на вила і все. Тільки так його треба виганяти звідси", - підіймає вгору господарчий інструмент учасник мітингу.

"Я 11 років пропрацював на заводі. Був бригадиром. В 2011 році мене попросили піти, бо почав, на їх думку, багато говорити. Зарплата 1600 гривень. Робили вдень і вночі, якщо треба було. Керівництво казало, щоб нікому не розповідали про розмір зарплати, - розповідає Кузьменко. - Коли були акціонери розказав їм про наші заробітки і об"єми роботи. Просив про підвищення зарплати, бо законно вона мала би бути більшою. Коли хворів мій лікарняний взагалі викинули, бо не хотіли платити 800 гривень по ньому. Було, навіть, на заводі казали, що криза і економили на туалетному папері та спецодязі".

В руках мітингувальники тримали плакати із надписами: "Чухно чухайся скоріше", "Дайте змогу працювати" та "Михайленко геть!".

"Півтора року робота державного реєстартора заблокована, жодної послуги отримати не можна. Раніше держреєстратором працював Андрій Лахник, який постійно був у відпустці або на лікарняному, - каже учасник акції Сергій Коваленко. - Тепер працює Чухно, який теж зовсім не виконує своїх обов'язків".

Наприкінці вересня на місту були розвішані листівки із надписом: "Прийди за справедливістю. Нас вже 10 тисяч".

"Крім того, Чухно відмовився виконати вирішення Вищого господарського суду України і внести до держреєстру запис про зміну генерального директора на заводі "Nemiroff", - розповідає чоловік. - Петро Михайленко нічого із цим не робить, а всіляко підтримує їх дії. Раніше наш район процвітав, тепер повністю занепадає. Писали зверненя вже до губернатора області та зверталися на гарячу лінію до президента, але звідти приходять лише відписки".

Протести будуть тривати до відставки голови Немирівської РДА. Жителі міста кажуть, що готові організувати ходу до Києва, щоб домогтися справедливості.

"Це все заказна акція аби підірвати імідж районої влади. Невідомо звідки привезли шість автобусів людей, які стояли лиш поки їх знімали телевізійні камери. Районна адміністрація не має права впливати на рішення керівників підприємства, тим більше у вирішенні кадрових питань, - каже голова Немирівської РДА Петро Михайленко. - Діяльність державних реєстраторів підлягає в підпорядкування державної реєстраційної служби, а не районної адміністрації".

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині відставки голови райдерадмінстрації вимагали з вилами у руках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі