субота, 26 вересня 2009 10:44

На саміті G20 затримано ще 60 демонстрантів

На саміті G20 затримано ще 60 демонстрантів

У ніч з п"ятниці на суботу в Пітсбурзі, де напередодні завершився саміт "великої двадцятки" (G20), була затримана група демонстрантів з 60 осіб. Про це повідомляє Associated Press. Причиною затримання стали незаконні збори поряд з місцевим університетом.

Раніше в поліції Пітсбурга повідомляли про 83 затриманих протягом дводенного саміту. За попередніми підсумками, мітингувальники завдали місту збитків в 50 тисяч доларів, причому тільки один людина завдала збитку відразу на 20 тисяч доларів. Вона розбивала вітрини і вікна магазинів.

За даними AP, в цілому мітингувальники в Пітсбурзі були мирними. Значних руйнувань і зіткнень з поліцією, які зазвичай трапляються на подібного роду заходах, вдалося уникнути.

AFP відзначає, що 25 вересня, згідно з офіційними даними, на вулиці Пітсбурга вийшло близько 4500 демонстрантів. Учасники мітингів оцінюють число протестуючих приблизно в десять тисяч чоловік. За їх даними, такого масштабного протестного руху в Пітсбурзі не було з часів війни у В"єтнамі.

Саміти "великої вісімки" і "великої двадцятки" традиційно привертають увагу антиглобалізму, анархістів і інших, у тому числі і радикальних, суспільних і політичних груп.

У рамках саміту в Пітсбурзі на опозиціонерів звернув увагу президент США Барак Обама. За його словами, багато хто з мітингувальників не підтримує капіталізм і вільний ринок. Обама відповів, що не розділяє їх погляди, хоча підтримує свободу висловів і право на мітинги.

У "велику двадцятку" входять Аргентина, Австралія, Бразилія, Великобританія, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, ПАР, Південна Корея, Японія і весь Євросоюз в цілому. Разом ці країни виробляють 90 відсотків глобального ВВП. Від рішень "двадцятки" багато в чому залежить, як світова економіка виходитиме з кризи.

За матеріалом Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «На саміті G20 затримано ще 60 демонстрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі