середа, 27 січня 2010 19:28

На Полтавщині у кожного шостого обстеженого пацієнта - свинячий грип

На Полтавщині у кожного шостого обстеженого пацієнта - свинячий грип

У Полтавський області грип A/H1N1 виявляють у кожного шостого обстеженого пацієнта, повідомляє управління охорони здоров"я Полтавської облдержадміністрації в середу.

За даними управління, за станом на середу цей діагноз підтверджений у 302 осіб, тоді як обстежено - 1820.

Всього з початку епідемії грипу в Україні в медустанови по допомогу звернулося більше 151 тисячі жителів області, що складає 10% від загальної кількості населення, а госпіталізовано було більше 9 тис. осіб.

"За останню добу в області звернулося за медичною допомогою до лікувально-профілактичних установ з приводу ГРВІ 2102 осіб. Серед жителів області, які звернулися за медичною допомогою, питома вага дітей складає 51%", - відмічено в повідомленні управління.

Серед територій області на першому місці, за останню добу, жителі м. Полтави - 25,3%; друге місце займають жителі м. Кременчука - 13,7%, третє місце займають жителі Лубенського і Лохвицького районів по - 5%. Інші території коливаються по зверненням по медичну допомогу не більше ніж від 0,19 до 2,3%.

Госпіталізовано за останню добу 108 пацієнтів, з них: дорослих 41,6% і 58,3% дітей.

З початку епідемії захворіло всього 2009 медичних працівників. За останню добу захворіли 12 медичних працівників.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині у кожного шостого обстеженого пацієнта - свинячий грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі